vineri, 19 iulie 2013

Locurile de munca din Marea Britanie in topul preferintelor romanilor

Potrivit informatiilor oferite de agentia JobsAlert, in prezent pe platfroma JobsAlert.ro sunt disponubile peste 3.200 de locuri de munca in Marea britanie pentru muncitorii romani cu contract de munca.

In topul ofertelor de munca in Marea Britanie, se afla Anglia, cu peste 2.800 de oferte de locuri de munca. Muncitorii romani care sunt interesati de angajare la locuri de munca in Anglia, au la dispozitie diferite domanii de munca, unde sunt solicitati atat muncitori calificati cat si muncitori necalificati.

Numarul de locuri de munca in Irlanda si Irlanda de Nord este de aproximativ 400, in mare majoritate fiind dedicate muncitorilor romani care cauta locuri de munca in vanzari dar si in alte domenii de munca. Oferta de locuri de munca in Scotia este de aproximativ 60 de locuri de munca.


Agentia JobsAlert ofera detalii despre locurile de munca din Marea Britanie prin intermediul platformei online JobsAlert.ro dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani cu contract de munca.

luni, 15 iulie 2013

Romanii cauta oferte de munca in strainatate

Datorita crizei financiare, muncitorii romani calificati sau necalificati cauta tot mai mult oferte de munca in strainatate.

Aceast fapt este confirmat de agentia JobsAlert, care ne informeaza ca numarul de CV-uri primite de la muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate este in prezent de aproximativ 1.000 de CV-uri pe zi, si este in crestere. Cele mai cautate oferte de munca in strainatate se refera la locuri de munca in agricultura, locuri de munca in industria hoteliera dar si pentru locuri de munca in intretinere si ingrijire.


Agentia JobsAlert colaboreaza in prezent cu sute de angajatori si agentii de recrutare iar ofertele de locuri de munca in strainatate pentru muncitorii romani sunt in crestere, intrucat romanii sunt solicitati la aceste locuri de munca in strainatate pentru seriozitatea de care dau dovada la locul de munca, dar si pentru beneficiile oferite prin plata taxelor aferente.

vineri, 12 iulie 2013

Locurile de munca din Anglia pe locul 5 in topul preferintelor barbatilor romani

In topul preferintelor ale muncitorilor romani care cauta locuri de munca in strainatate se afla si locurile de munca din Anglia si Marea Britanie.

Conform informatiilor oferite de cotidianul britanic The Daily Telegraph, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, a realizat un raport ce se refera la procentul de locuri de munca din 26 de tari de catre muncitorii imigranti de sex masculine. Se pare ca locurile de munca din Anglia si Marea Britanie, ocupa locul 5, in ceea ce priveste procentul barbatilor straini angajati cu contract de munca la diferite locuri de munca in Anglia si Marea Britanie.

Din aceeasi sursa aflam ca procentul de ocupare al locurilor de munca din Anglia de catre barbatii straini, printre care si muncitori romani, este mai mare fata de procentul barbatilor nascuti in Marea Britanie. Se pare ca barbatii romani reusesc mai usor sa se angajeze la locurile de munca din Anglia decat localnicii, deoarece acestia vor sa munceasca si nu sunt la fel de pretentiosi ca localnicii, care nu accepta locurile de munca pe care le considera umilitoare.


Angajatorii care ofera locuri de munca in strainatate solicita muncitori romani, datorita faptului ca reusesc sa mentina productivitatea muncii la nivel ridicat avand costuri de salarizare mai mici. Sute de angajatori si agentii de recrutare ofera locuri de munca in Anglia, locuri de munca in Irlanda si in Marea Britanie prin intermediul agentiei JobsAlert.

marți, 2 iulie 2013

Ce tinute sunt interzise la locul de munca pe timp de vara

Chiar daca este vara, unii angajatori nu permit angajatilor sa abordeze o tinuta prea estivala. Angajatii pot purta o tinuta casual la locul de munca, dar fara a exagera.

Unele articole vestimentare, chiar daca ofera confortul necesar pentru a face fata temperaturilor ridicate, nu sunt indicate pentru purtare la locul de munca. Seful direct nu va fi incantat, daca te prezinti la locul de munca imbracat, in tricouri viu colorate, pantaloni scurti, incaltat cu slapi. Asta nu inseamna ca angajatele pot purta la locul de munca, tinute indecente.

Indicat este ca tinuta aleasa pentru programul de munca, sa fie comoda si sa fie in ton cu specificul de activitate al locului de munca.


Platforma JobsAlert.ro, specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate, ofera consultanta gratuita precum si diverse articole si sfaturi utile pentru o cariera de succes.

luni, 1 iulie 2013

Ce drepturi au tinerele mamici la locul de munca

Este bine cunoscut faptul ca tinerele mamici, conform legii au dreptul de a sta acasa in concediu de maternitate o perioada de pana la 2 ani de zile.

Conform unui studiu realizat pe aceasta tema, tinerele mamici nu numai ca au retineri in a-si anunta seful direct ca in curand vor intrerupe munca si vor pleca in concediu de maternitate, in plus, se pare ca le este teama sa nu isi piarda locul de munca. Din acest motiv, tot mai multe mamici, prefera sa stea acasa in concediu de maternitate, doar un an, din cei 2 ani la care au dreptul conform Codului Muncii. 

Conform legii, angajatorul care are in subordine femei in concediu de maternitate, nu are dreptul sa le concedieze cel putin 6 luni din momentul reanceperii programului de munca.


Romanii care cauta locuri de munca, sunt invitati pe platforma JobsAlert.ro, dedicata cautarii de locuri de munca in strainatate in diferite domenii de munca.