marți, 30 aprilie 2013

Tinerii agricultori se implica in cresterea numarului de locuri de munca din Romania in agricultura



In Romania, o mare parte din randul muncitorilor romani care practica munca necalificata sunt interesati de locurile de munca din agricultura. Din acest motiv, micii agricultori sunt interesati sa investeasca sume importante de bani in domeniul agricol in Romania, in felul acesta crescand numarul de locuri de munca in agricultura adresate muncitorilor romani.

Viorel Matei, Presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), a declarat, ca pe viitor, pentru a creste numarul de locuri de munca in agricultura adresate muncitorilor romani, s-a marit sprijinul finaciar acordat tinerilor fermieri prin diferite programe financiare , si anume fonduri europene.

Aceste masuri, ar putea determina muncitorii romani care presteaza munca necalificata in agricultura in strainatate sa se poata angaja la locurile de munca din Romania in agricultura.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera numeroase locuri de munca in strainatate in agricultura pentru muncitorii romani dar si in alte domenii de munca.

luni, 29 aprilie 2013

Oferte de locuri de munca in Ucraina pentru muncitorii romani



Se pare ca romanii ocupa un loc important pe piata locurilor de munca din Ucraina. Acest lucru este dovedit de comunitatea de romani existenta in aceasta tara. Conform ultimului recensamant, numai in regiunea Odesa s-au declarat 724 de persoane, dar  multi dintre noi sunt sunt stabiliti si in alte regiuni cum ar fi Kirovograd, Nikolaev, Herson, Ananiev sau Balta. In concluzie, dupa ucraineni si rusi, ca pondere, comunitatea romaneasca este a treia in Ucraina.

Ucraina este populata in mare parte de imigranti, acestia reprezentand 15% din totalul cetatenilor si ocupand in topul statelor locul 5 din acest punct de vedere. Realitatea este ca majoritatea ucrainenilor, in special cei din clasa mijlocie, prefera sa emigreze in alte state. Cresterea mortalitatii va face ca Ucraina pe viitor sa aiba nevoie de forta de munca in randurile imigrantilor.

Cu toate ca romanii nu trebuie sa obtina viza pentru a intra pe teritoriul Ucrainei, fiind suficient un pasaport valabil, pentru a obtine un loc de munca au nevoie de un permis de munca. Acesta se acorda pentru o perioada de pana la un an de zile, dupa care trebuie reanoit, conditie ce este obligatorie. In functie de regiunea unde este inregistrata intreprinderea angajatoare, centrul local de ocupare a fortei de munca va elibera permisul de munca.

Exista si cazuri in care nu este obligatoriu permisul de munca. Este vorba despre persoanele care au obtinut un permis de sedere permanent, intreprinzatorii individuali sau colaboratorii reprezentantelor straine.

Conform Codului Muncii, timpul de lucru este de  40 de ore pe saptamana cu 5 zile lucratoare. In cazul in care patronul doreste efectuarea de ore suplimentare, atunci se vor lucra 6 zile pe saptamana dar nu mai mult de 7 ore pe zi. Orele suplimentare nu trebuie sa fie mai mult de 4 in termen de 2 zile consecutive, si trebuiesc platite dublu conform legii.

In unele domenii sunt angajati al caror timp de lucru este limitat la 36 de ore pe saptamana, prin lege, datorita conditiile de lucru ce pot dauna sanatatii.

In Ucraina, angajatul are dreptul la un concediu de 24 de zile calendaristice la care se adauga si cele 10 sarbatori nationale oficiale. Angajatii ce nu au implinit varsta de 18 ani, pot beneficia de un condediu de 31 de zile calendaristice.

Varsta de pensionare pentru femei este de 55 ani, iar pentru barbati de 60 ani.

Muncitorii romani care cauta locuri de munca in strainatate sun invitati pe platforma www.JobsAlert.ro, unde sunt disponibile locuri de munca in Ucraina dar si locuri de munca instrainatate.

duminică, 28 aprilie 2013

Salariile muncitorilor romani angajati la locurile de munca din Emiratele Arabe sunt avantajoase



Muncitorii romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate, se pot bucura de ofertele angajatorilor care ofera locuri de munca in Emiratele Arabe.

Salariile muncitorilor romani angajati la locurile de munca din Emiratele Arabe Unite nu sunt supuse taxelor!

Jobs Alert Romania, pune la dispozitie o serie de oferte din cadrul tarilor islamice, pentru care angajatorii faciliteaza obtinerea vizei de munca. Se pare ca romanii care vor sa munceasca in Orientul Mijlociu, sunt solicitati pe aceste teritorii, datorita celor care figureaza deja ca angajati si au construit o imagine buna si foarte apreciata.

De exemplu in Arabia Saudita, in cadrul unui spital privat sunt solicitate din Romania, cadre medicale cu experienta. Din aceeasi sursa aflam ca sunt disponibile 40 de posturi, pentru care se ofera salarii consistente, ce pornesc de la 4000 de euro si pot depasi 9000 de eruro pe luna., dar sunt disponibile locuri de munca, si in alte domenii.

In principiu angajatorii incheie contract de munca pe o perioada determinata,cu muncitorii romani care doresc sa se angajeze la locurile de munca din Emiratele Arabe Unite, conform caruia se asigura masa, cazarea transportul precum si plata concediului de odihna, precum si facilitarea obtinerii vizei de angajare.

Puteti vizualiza aceste oferte cu ajutorul platformei www.JobsAlert.ro, care este una dintre cele mai accesibile surse de informare in privinta locurilor de munca in strainatate.

joi, 25 aprilie 2013

Angajatorii europeni vor ingineri romani



Incurajati de oportunitatea de a avea un trai mai bun, majoritatea romanilor isi depun candidatura pentru locurile de munca din strainatate. Ei reusesc sa isi indeplineasca aceasta dorinta, si chiar sa economiseasca, datorita angajatorilor ce sunt dispusi sa plateasca sume importante de bani pentru serviciile prestate de muncitorii romani la locul de munca.

De un salar brut lunar, de 2800 de euro pot beneficia cei care pot profesa meseria de inginer software. Locul de munca este ofertat de o companie internationala din Germania.

Tot in domeniul IT, sunt vacante 5 posturi de programator senior in dynamics AX, in Malta, unde salarul este de aproximatv 2000-2500 de euro pe luna brut, in functie de experienta profesionala.

Nu este neglijat nici domeniul medical, pentru care pot candida specialistii reumatologi sau specialistii in nefrologie. Posturile sunt scoase la concurs de Spitalul Kalmar din Suedia.

Conditiile ce trebuiesc indeplinite difera in functie de angajator. Majoritatea solicita candidatilor diploma de studii universitare, master sau doctorat, cunostinte avansate de limba engleza, germane sau rusa.

Obligatorie este experienta profesinala ce poate fi de minim 1 an sau chiar de 6 ani, in functie de domeniul de activitate. Foarte importante sunt si aptitudinile de a comunica in termini tehnici, de organizare si planificare, precum si disponibilitatea de a calatori.

Platforma www.JobsAlert.ro va ofera sansa de a candida pentru locuri de munca in strainatate, ce se refera tuturor domeniilor de activitate.

miercuri, 24 aprilie 2013

CV-ul, primul pas spre un loc de munca



De multe ori ne facem tot felul de sperante despre cum vom fi sunati de un potential angajator si chemati la interviul de angajare, indiferent ca este vorba despre un loc de munca in strainatate sau un loc de munca in Romania

Inainte ca acest apel sa aiba loc, trebuie sa ne punem in valoare calitatile prin redactarea unui CV.

Curriculum Vitae poate fi considerat o reclama sau o carte de vizita a noastra prin care luam primul contact cu angajatorul, referitor la oferta de munca adusa de acesta.

Redactarea unui CV trebuie sa fie corecta din punct de vedere gramatical si sa contina date cat se poate de reale in ceea priveste sectiunea experientei profesionale cat si cea dedicata aptitudinilor.

Majoritatea angajatorilor vor sa se asigure de veridicitatea datelor prezentate in CV. Ei pot solicita referinte de la angajatorii anteriori, care pot confirma, sau nu, rolul tau decisiv in realizarile prestate de tine. De asemenea pot recurge la verificarea cazierului juridic sau al diplomelor de studiu.

Este bine sa eviti expresiile pompoase si superlativele, care te pot pune intr-o lumina proasta. In schimb, poti utiliza cifrele. De exemplu: la locul de munca anterior ai crescut vanzarile cu 40% fata de anul trecut.

O importanta ridicata o au si studiile. Chiar daca ai absolvit un liceu sau o scoala profesionala, e bine sa mentionezi toate calificarile obtinute de tine. Nu toti angajatorii solicita experienta profesionala. Ei tin cont si de activitatile de voluntariat, cursurile practice sau stagiile de practica.

Nu uita de datele personale! Aici sunt enumerate numele si prenumele, numarul de telefon, adresa de domiciliu si cea de e-mail. Cu cat esti mai cinstit cu tine si CV-ul va reflecta intr-o lumina pozitiva calitatile tale, cu atat cresc sansele sa obtii locul de munca mult dorit.

Platforma www.JobsAlert.ro, specializata in cautarea de locuri de munca in strainatate, va vine in ajutor cu articole despre CV sau interviurile cu angajatorii, in vederea obtinerii unui loc de munca, si ofera de asemenea, consultanta gratuita.