vineri, 29 martie 2013

Agricultura in Romania


Domeniul agricol din Romania nu se poate lauda cu progrese semnificative in ultimii ani. Cetatenii romani practica in continuare o forma a agriculturii de subzistenta, agricultura comerciala fiind destul de greu de practicat din lipsa fondurilor.

Una dintre problemele domeniului agricol din Romania se refera la forta de munca, chiar daca exista o pondere mare de agricultori si fermieri romani, intrucat acestia sunt in mare majoritate varstnici.

Majoritatea romanilor din mediul rural profeseaza activitati agricole, deoarece pentru domeniul agricol nu este necesar un nivel al educatiei ridicat, iar prin comercializarea produselor agricole, muncitorii romani asigura un venit.

Desi Romania are un potential agricol semnificativ, fiind avantajata de resursele naturale, dupa anul 1990, Romania s-a transformat intr-un importator de produse agricole in ultimii 13 ani, intrucat tara noastra a reprezentat un important exportator de produse agricole in perioada precedenta.

Se pare ca Romania ocupa un rol important in agricultura mondiala, ea fiind o sursa de forta de munca, datorita romanilor care sunt interesati de locurile de munca din strainatate dedicate domeniului agricol.

Muncitorii romani sunt solicitati de angajatori la locurile de munca din strainatate din agricultura, datorita faptului ca aceasta munca poate fi indeplinita de muncitorii necalificati, iar muncitorii romani indeplinesc aceasta activitate cu seriozitate.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera numeroase oportunitati de angajare la locurile de munca din strainatate pentru domeniul agricol, dar si alte domenii.

joi, 28 martie 2013

Angajatorii italieni solicita forta de munca necalificata din Romania


Angajatorii italieni solicita forta de munca necalificata din Romania

Muncitorii romani necalificati sunt cautati de catre angajatorii italieni la munci sezoniere

Potrivit Comisiei Europene, Italia este clasificata drept cea de a treia forta economica din zona euro, in ciuda efectelor aduse de criza financiara din ultimii ani.

Majoritatea romanilor solicitati de angajatorii italieni, ocupa locurile vacante din diferite domenii, pe care cetatenii italieni refuza sa le ocupe.

Odata cu alegerile parlamentare anticipate din 24 si 25 februarie, sunt aspteptate diferite modificari atat pe plan politic, cat si economic. Romanii care lucreaza, sau sunt in cautarea unui loc de munca, ar putea fi favorizati, datorita faptului ca printre candidatii parlamentari este si o romanca, Nona Evghenie.

Lista candidatilor straini pentru Parlament, a fost realizata pentru folosul tarii dar si pentru a da dovada de maturitate, dupa spusele secretarului national Pierluigi Bersani.

Puteti aplica pentru locuri de munca in Italia dar si in strainatate, cu ajutorul platformei www.JobsAlert.ro, care va ofera consultanta gratuita.

miercuri, 27 martie 2013

Angajatorii spanioli sprijina romanii stabiliti in Spania


Angajatorii spanioli sprijina romanii stabiliti in Spania


In pofida crizei economice si a restrictiilor de pe piata muncii se cauta muncitori romani pentru Spania

Cu sau fara restrictii, romanii care lucreaza in Spania, sunt apreciati si ofertati de angajatorii spanioli. Desi presa spaniola tot insista sa promoveze o imagine negativa, presa romaneasca ne informeaza de reala situatie.

Conform informarii Mediafax, angajatorii spanioli continua sa apeleze la firmele de recrutare din Romania. In ciuda restrictiilor, nu s-au inregistrat scaderi in numarul ofertelor de locuri de munca din Spania, adresate romanilor dornici sa emigreze.

Se pare ca piata muncii din  acest stat are nevoie, in continuare, de muncitori romani, datorita faptului ca spaniolii refuza unele locuri de munca, si in acest fel, in unele sectoare exista un real deficit de forta de munca.

In apararea imaginii romanilor stabiliti in Spania, vine si ambasadorul spaniol, Estanislao de Grandes Pascual, care in discutia sa cu oficialul roman, Cristian David, a recunoscut competenta de care dau dovada romanii la locul de munca, fiind apreciati din acest punct de vedere, si nu numai.



Pentru locuri de munca in Spania va invitam pe www.jobsalert.ro.

marți, 26 martie 2013

Importanta produselor agricole bio in agricultura


Numeroasele restructurari ale locurilor de munca din Romania au determinat numerosi muncitori romani sa caute locuri de munca in strainatate. Se pare ca cetatenii romani din zona rurala, s-au folosit de cunostintele dobandite prin practicarea agriculturii de subzistenta, si s-au orientat spre locurile de munca din strainatate din agricultura, unde este solicitata forta de munca din tara noastra, in special pentru munca in agricultura, pentru productia de produse agricole bio.

Agricultorii straini investesc sume importante de bani in agricultura ecologica, pentru care Parlamentul European este dispus sa acorde diverse subventii, multi dintre agricultori renuntand la practicarea agriculturii conventionale. Din acest motiv, numarul locurilor de munca in strainatate, pentru agricultura, adresate muncitorilor romani se mentine in continuare pe piata muncii din Romania, avand si o usoara crestere.

Platforma www.jobsalert.ro este specializata in cautarea locurilor de munca in strainatate, pentru munca in agricultura, dar si in alte domenii de activitate.

luni, 25 martie 2013

Salariul, subiect tabu la angajare


Discutiile referitoare la salariu in general, sunt in continuare un subiect tabu atat pentru angajatori cat si pentru candidatii locului de munca ofertat. Unele companii prefera ca salariile sa fie confidentiale intre angajati.

De obicei, candidatii unui loc de munca sunt intrebati de head-hunter, la interviu, referitor la pachetul salarial anterior dar si cu privire la cel dorit. Majoritatea candidatilor evita sa mentioneze cifre concrete, din teama de a nu fi refuzati de angajatori.

Cu ocazia recrutarii unor noi muncitori, companiile multinationale incearca sa tina sub control, grila de salarii interne practicate raportate la nivelul pietei muncii actuale. Prin colectarea datelor oferite de potentialii angajati referitor la nivelul salarial cerut de majoritatea dintre ei, angajatorii pot stabili noi nivele de salarizare, si in acest fel eliminand candidatii care au asteptari salariale prea mari comparative cu posibilitatile companiei.

Va puteti mari sansele de angajare vizitand portalul www.JobsAlert.ro, specializat in cautarea locurilor de munca in strainatate.

sâmbătă, 23 martie 2013

Personal medical din Romania solicitat la locurile de munca din strainatate


Granitele Romaniei se vor deschide pentru cadrele medicale din Romania care sunt interesate de locurile de munca din strainatate cu ocazia organizarii celui mai mare targ de locuri de munca din Europa din domeniul medical, si anume MedPharm Careers, care va reveni in Romania in luna aprilie.

In cadrul acestui targ de locuri de munca in strainatate sunt ofertate sute de locuri de munca pentru asistente, dentisti, medici dar si alti profesionisti din domeniul sanatatii.

Persoanele calificate a profesa in domeniul medical se pot angaja la locurile de munca din strainatate, in diferite tari europene cum sunt: Anglia, Germania, Franta, Norvegia, Belgia, Suedia, Danemarca sau Elvetia.

Numeroase locuri de munca in strainatate pot fi vizualizate pe platforma www.jobsalert.ro, specializata in angajarea la locurile de munca din strainatate cu contract de munca.

miercuri, 20 martie 2013

Salarii fenomenale la locurile de munca din Norvegia



Muncitorii romani specializati, se pot angaja la locurile de munca din Norvegia. Aceste oferte de locuri de munca in Norvegia, sunt localizate in orasul Oslo, si se adreseaza muncitorilor care pot ocupa posturi de ingineri electrici, cibernetica si automatizari, care au absolvit studii superioare de licenta sau master.

Pentru munca prestata la aceste locuri de munca din Norvegia, muncitorii romani vor primi salarii brute ce pornesc de la 5.200 de euro pe luuna, si pot atinge valoarea de 9.500 de euro pe luna. Pentru muncitorii romani, interesati de aceste locuri de munca, constituie un real avantaj daca au experienta in industria navala.

Platforma www.JobsAlert.ro pune la dispozitia muncitorilor romani locuri de munca in strainatate, precum si locuri de munca in Norvegia.

marți, 19 martie 2013

Se cauta muncitori necalificati romani de catre angajatorii italieni


Se cauta muncitori necalificati romani de catre angajatorii italieni

Italienii angajeaza muncitori romani necalificati si sezonieri

Majoritatea romanilor in cautarea uni loc de munca in strainatate se orienteaza spre ofertele de pe piata muncii europene, indiferent de calificarea detinuta. O mare parte a ofertelor adresate romanilor, vine din partea Italiei.

Stat membru al Uniunii Europene, Italia este considerata a fi ce-a de a treia mare putere din zona euro, fiind o forta incontestabila si in plan mondial. Numeroase familii din Romania au ocupat locuri de munca necalificata pe teritoriul acestei tari in diferite domenii.

Cei mai multi italieni prefera sa refuze aceste locuri de munca. Despre acest aspect, a discutat si omul politic, Romano Prodi, in unul dintre interviurile sale.

Angajatorii italieni, solicita forta de munca necalificata de origine romana, pentru care se incheie contracte de munca, in functie de domeniul de activitate. Femeile sunt intalnite pe postul de ingrijitoare de persoane, batrani sau copii, iar barbatii predomina in domeniul agriculturii si al constructiilor.

Platforma www.JobsAlert.ro va pune la dispozitie diferite oferte de locuri de munca in Italia si in strainatate.

duminică, 17 martie 2013

Romanii stabilit in Spania sunt apreciati de oficialii spanioli

Romanii stabilit in Spania sunt apreciati de oficialii spanioli


Romanii care muncesc si traiesc in Spania sunt apreciati de catre angajatorii spanioli

In ciuda faptului ca restrictiile de pe piata muncii spaniole vor fi ridicate peste un an, in ianuarie 2014, romanii continua sa lucreze in Spania. Ba mai mult, numarul ofertelor de munca existente este in crestere, si atrag romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate.

In anul 2011, autoritatile spaniole au invocate unele restrictii pentru romanii stabiliti in Spania, prin impunerea Moratoriului, motivand aceasta actiune cu efectele crizei financiare, dar si problema somajului.

Ministrul Cristian David, ce a fost delegat drept reprezentant al romanilor de pretutindeni, a luat apararea drepturilor romanilor stabiliti in Spania, in discutia avuta cu Estanislao de Grandes Pascual, ambasadorul Spaniei.

Oficialul spaniol, a recunoscut ca romanii care lucreaza in aceasta tara sunt foarte muncitori, se adapteaza foarte bine si invata usor limba spaniola. Aceasta declaratie, dar si ofertele angajatotilor spanioli adresate romanilor, sunt in contrast cu imaginea negativa pe care incearca sa o promoveze presa spaniola.

Pentru locuri de munca in Spania va invitam pe www.jobsalert.ro : modul usor de a pleca la munca in strainatate.

sâmbătă, 16 martie 2013

Ce trebuie sa stii despre munca in Lituania


Ce trebuie sa stii despre munca in Lituania

Locuri de munca in Lituania pentru cei care doresc sa munceasca si sa locuiasaca in Lituania

Majoritatea romanilor care isi doresc un nivel de trai mai bun, cauta sa se angajeze la locurile de munca din strainatate. Lituania este una dintre tarile care nu presupune obtinerea vizei de angajare pentru cetatenii romani.

Acestia pot participa la concursurile de angajare, in aceleasi conditii cerute si cetatenilor lituanieini, intrucat statul respectiv nu a stabilit impunerea unor masuri tranzitorii privind accesul cetatenilor romani pe piata muncii interne.

Aceasta tara baltica din Europa de Nord, a reusit sa se faca remarcata prin felul in care a pus accent de-a lungul istoriei pe identitatea sa nationala, indiferent de consecinte.

Este considerata de multi a fi o tara nesemnificativa si mica, afirmatie ce este contrazisa de localnici. Prin natura locului de munca, poti intalni la angajatorii lituanieni, simtul prieteniei si al responsabilitatii bine dezvoltat.

In orasul Tallin, sunt vacante locuri de munca pentru cei experimentati in domeniul telecomunicatiilor si IT. Sunt cerute cunostintele aprofundate de limba engleza, atat scris cat si vorbit, comunicativitatea, capacitatea de adaptare, de analiza si creativitatea.

Pentru locuri de munca in Lituania va invitam pe www.jobsalert.ro

vineri, 15 martie 2013

La baza proiectelor de dezvoltare din Emiratele Arabe sunt muncitorii romani


La baza proiectelor de dezvoltare din Emiratele Arabe sunt muncitorii romani

In functie de beneficiile oferite de pachetul salarial, majoritatea romanilor se orienteaza spre gasirea unui loc de munca in strainatate. Munca acestora este apreciata peste tot in lume, iar in ultima perioada se poate observa o crestere de oferta din partea Emiratelor Arabe.

Sunt bine cunoscute, conditiile climaterice din aceasta regiune, dar si puterea de dezvoltare ce continua sa ia amploare, in ciuda crizei economice. In sprijinul investitiilor de sume importante de bani, puse in joc pentru diferite proiecte, angajatorii din Emiratele Arabe Unite, prefera sa lucreze cu romanii, care se bucura de o imagine foarte buna si sunt foarte apreciati.

Unii au tendinta sa considere tarile arabe a fi o regiune neprielnica, ceea ce nu este pe deplin adevarat. Sunt necesare indeplinirea unor conditii, printre care se enumera obtinerea unei vize de angajare si incheierea unei asigurari medicale.

In urma solicitarii vizei de angajare, aceasta trebuie sa fii in primul rand aprobata de Ministerul Muncii din Emiratele Arabe, urmand apoi sa fie eliberata de Departamentul de Imigrare.

Daca sunteti tentat in acceptarea unui loc de munca in Emiratele Arabe este bine sa va interesati in prealabil de traditiile si obiceiurile caracteristice pentru tarile islamice. Trebuie sa stiti ca e bine sa evitati, manifestarea afectiunilor emotionale in public, sa fiti respectuosi, si sa utilizati o imbracaminte modesta si decenta. Ar putea reprezenta un motiv de interes, persoanele care poarta costume nationale locale, pe care, e bine sa nu incercati sa le fotografiati.

In prezent, ofertele de locuri de munca in Emiratele Arabe se regasesc in domeniul privat, unde sunt solicitati cei cu studii universitare si cu experienta profesionala. Unele posturi se adreseaza medicilor, inginerilor sau managerilor.

In Arabia Saudita sunt solicitati medici specialisti precum si asistente medicale. Printre beneficiile primite se enumera salarul, ce poate atinge valoarea de 9.000 de euro pe luna, pentru care nu se opreste taxe. De asemenea se ofera cazarea gratuita, precum si plata concediului de odihna de 30 de zile la care se adauga si 10 zile libere legal,cu ocazia sarbatorilor nationale.

Pentru locuri de munca in Emiratele Arabe Unite va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul de recrutare a fortei de munca pentru strainatate.

joi, 14 martie 2013

Muncitorii romani sunt solicitati pentru sezonul capsunilor


Muncitorii romani sunt solicitati pentru sezonul capsunilor

Locuri de munca in agricultura pentru muncitorii necalificati romani

Majoritatea romanilor care presteaza munca necalificata la locurile de munca din strainatate sunt regasiti in domeniul agriculturii. Angajatorii solicita muncitorii necalificati pentru culesul, sortarea si ambalarea a diferite fructe si legume.

Germania, este in continuare o sursa inepuizabila de oferte de locuri de munca pentru muncitorii necalificati si nu numai. Angajatorii germani solicita pentru sezonul iunie – august 2013 muncitori care sa lucreze in culesul capsunilor.

Muncitorii vor incepe ziua de munca la ora 5 dimineata, cu o pauza de pranz dupa care vor continua munca. Cele trei mese ale zilei sunt asigurate de angajator. Angajatii beneficiaza si de cazare si asigurarea medicala.

Candidatii pentru un loc de munca in acest sezon, pot afla conditiile dar si beneficiile oferite de angajatorii din Germania vizitand platforma www.JobsAlert.ro. Va recomandam sectiunea de locuri de munca in Germania de pe site-ul www.jobsalert.ro.



miercuri, 13 martie 2013

Muncitorii necalificati pot practica gradinaritul

Muncitorii necalificati pot practica gradinaritul in Cipru

Se cauta muncitori necalificati pentru munca de gradinar in Cipru

Gradinaritul poate fi practicat de orice persoana, inclusiv de muncitorii necalificati. Aceasta munca poate fi practicata in spatii libere, gradini, parcuri sau terenuri agricole dar si in spatii inchise cum sunt serele.

Muncitorii care practica meseria de gradinar, au in grija plantele pe care trebuie sa le ingrijeasca, sa le curate, dar si sa se ocupe de intretinerea lor.

Aceasta ramura a agriculturii, gradinaritul, se bucura de atentia angajatorilor, care solicita muncitori necalificati din Romania. In Cipru, un angajator din domeniul hotelier ofera locuri de munca pentru gradinarit sau alte departamente conexe.

Pentru ocuparea unui loc de munca, angajatorii din Cipru nu solicita candidatilor experienta. Candidatii trebuie sa aiba cunostinte de limba engleza la un nivel cel putin conversational.

Jobs Alert Romania va ofera consultant gratuita in toate aspectele legate de munca in strainatate. Pentru locuri de munca in Cipru va invitam pe www.jobsalert.ro

marți, 12 martie 2013

Ce intrebari ti se pot pune la interviul in vederea angajarii

Ce intrebari ti se pot pune la interviul in vederea angajarii


Pregatirea pentru interviu este fundamentala obtinerii unui loc de munca

Obtinerea unui loc de munca in strainatate sau in tara presupune parcurgerea a mai multor pasi. Unul dintre ei se refera la interviul de angajare. Cu emotiile de care trebuie sa scapam, ne prezentam la timp pentru a fi fata in fata, cu posibilul angajator si sa raspundem intrebarilor ce ne sunt adresate.

Angajatorul se intereseaza de experienta noastra profesionala anterioara, incercand sa isi dea seama de tipul personalitatii noastre, daca suntem potriviti pentru job-ul respectiv sau daca vom reusi sa ne integram in echipa existenta deja.

Acestea fiind clarificate, putem la randul nostrum, sa adresam cateva intrebari pentru a afla unele informatii utile, si anume:

De ce pozitia ofertata este libera si ce s-a in tamplat cu persoana care a ocupat-o? Aici putem afla de exemplu: ca persoana ce a ocupat acea pozitie a fost concediata sau a fost promovata, ca postul are caracter temporar sau permanent, ca e abia creat, etc

Ce fel de persoana este superiorul direct? Daca te consideri o persoana independenta este posibil sa nu iti placa sa fii supravegheat indeaproape de seful direct.

Ce va urma? Daca te simti jenat sa intrebi despre conditiile salariale, preia initiativa si da-i de inteles persoanei din fata ta ca esti interesat de o noua intalnire. In felul acesta te poti interesa asupra intentiilor viitoare ale potentialului angajator.

Pentru locuri de munca in strainatate va invitam pe www.jobsalert.ro, platforma dedicata plecarii la munca in strainatate legal si cu contract.

luni, 11 martie 2013

Angajatorii din Germania au posturi libere pentru muncitorii necalificati

Angajatorii din Germania au posturi libere pentru muncitorii necalificati

Locuri de munca in Germania pentru muncitori necalificati

Germania este una dintre tarile europene cu numarul cel mai mare de oferte de locuri de munca adresata romanilor. O mare parte a locurilor de munca se adreseaza muncitorilor necalificati. Aceastia se pot angaja la fermele de animale.

Muncitorii romani primesc de la angajatorii din Germania, salarii competitive, pe baza contractului de munca incheiat pe o perioada determinate de aproximativ 4 luni pana la 8 luni, pentru munca prestata.

Orele suplimentare de munca sunt foarte bine platite, iar angajatorii germani ofera posibilitatea de prelungire a contractului de munca.

Un alt beneficiu oferit de angajatorii de la fermele din Germania, este asigurarea medicala pentru muncitorii necalificati iubitori de animale.

Vizitati platforma www.JobsAlert.ro pentru a vizualiza oferte de munca la fermele de animale din Germania, precum si alte oferte de munca in Germania sau strainatate.

duminică, 10 martie 2013

Angajatorii din Franta solicita muncitori necalificati pentru constructii

Angajatorii din Franta solicita muncitori necalificati pentru constructii

Muncitorii romani necalificati din constructii isi pot gasi locuri de munca in Franta

Angajatorii din Franta sunt dornici sa plateasca salarii competitive muncitorilor necalificati din Romania, pentru munca prestata in domeniul constructiilor.

Majoritatea localnicilor refuza munca necalificata, iar angajatorii francezi solicita in numar tot mai mare muncitorii romani pe care ii apreciaza pentru profesionalismul de care dau dovada la locul de munca.

In Romania, muncitorii din domeniul constructiilor primesc salarii mici, in comparatie cu pachetele salariale oferite de angajatorii din strainatate, fiind semnificative chiar si cele acordate muncitorilor necalificati.

Un cofrajor in constructii este platit in Franta, pentru munca sa, cu un salar lunar de 1500 de euro.

Salariile muncitorilor necalificati din constructii difera in functie de angajator, tipul constructiei dar si de stat.

Portalul www.JobsAlert.ro este specializat in cautarea locurilor de munca in strainatate si va pune la dispozitie numeroase oferte de munca in Franta in domeniul constructiilor.

sâmbătă, 9 martie 2013

Munceste in strainatate cu Au Pair

Munceste in strainatate cu Au Pair

Locurile de munca au pair in strainatate sunt atractive pentru tineri, cupluri si muncitori necalificati

Programul au pair, presupune un schimb cultural intre doua nationalitati. Aceasta intelegere este reciproc avantajoasa, atat pentru familia gazda angajatoare, cat si pentru muncitorii care se angajeaza la indeplinirea unor sarcini in interesul familiei.

Oricine poate munci in strainatate cu ajutorul acestui program, atat muncitorii necalificati cat si cei care doresc sa continue studiile pe teritoriul tarii respective.

Daca esti “au pair”, in afara atributiilor cerute de familia gazda, ai sansa de a ocupa inca un loc de munca pe teritoriul tarii respective, dar si sa apofundezi cunostintele limbii straine.

Cu ajutorul acestui program te poti integra mai usor, intr-o tara straina, si iti poti creste sansele de angajare la locurile de munca din strainatate, prin experienta acumulata in perioada de plasare au pair.

Platforma www.JobsAlert.ro ofera on-line numeroase oferte de locuri de munca in strainatate actualizate in fiecare zi.

vineri, 8 martie 2013

Femeile sunt incurajate in ocuparea unui loc de munca in politica

Femeile sunt incurajate in ocuparea unui loc de munca in politica

In politica femeile sunt apreciate si se doreste eliminarea oricaror discriminari intre barbati si femei

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, peste tot in lume este sarbatoare. Simbolul gingasiei, femeia, este apreciata pentru munca sa, atat la locul de munca, cat si in viata de zi cu zi. Este cunoscut faptul ca majoritatea femeilor continua munca si acasa, indeplinind sarcini casnice dedicate familiei.

Comisia Europena a organizat un sondaj Eurobarometru, la care au participat peste 25.000 de cetateni din cele 27 de state membre, dupa cum ne informeaza cotidianul “Adevarul”.

Participantii, in mare majoritate sunt de parere ca femeile trebuie sa aiba sanse egale cu barbatii in ocuparea locurilor de munca ce au un grad ridicat de decizie.

Acelasi sondaj evidentiaza ca femeile sunt incurajate sa ocupe locuri de munca in domeniul politic, unde acestea pot “aduce o schimbare in bine”, in ceea ce priveste rezolvarea conflictelor, apararea drepturilor omului si crearea de locuri de munca.

Aceasta parere este impartasita de cetatenii din Romania, Olanda Suedia si Irlanda, in proportie de 96%.

Pentru a avea o cariera de succes puteti accesa platforma www.JobsAlert.ro specializata in toate aspectele legate de locurile de munca in strainatate. JobsAlert.ro pentru locuri de munca in strainatate.

joi, 7 martie 2013

Femeile sunt mai productive la locul de munca decat barbatii

Femeile sunt mai productive la locul de munca decat barbatii

Productivitatea femeilor in posturi de conducere este mai mare decat a barbatilor

Desi intr-un numar mai redus decat barbatii in pozitii de conducere, femeile sunt insa mai productive, o arata un studiu recent Mediafax.

Numarul femeilor in posturi de conducere este in continua crestere si datorita politicilor Uniunii Europene se va pastra in continua crestere, urmarindu-se ca pana la sfarsitul anului acesta sa ajung procentual la 40% din forta de munca.

Pentru a citi articolul complet va invitam pe www.jobsalert.ro, portalul romanesc de recrutare a fortei de munca pentru strainatate:
http://www.jobsalert.ro/stiri-locuri-munca/218/femeile-sunt-mai-eficiente-la-locul-de-munca

Pentru locuri de munca in strainatate nu puteti sa nu veniti pe www.jobsalert.ro unde va asteapta anunturi de la agentii si angajatori directi din tara si din strainatate.

miercuri, 6 martie 2013

Locurile de munca din strainatate ofera beneficii crescute romanilor

Locurile de munca din strainatate ofera beneficii crescute romanilor

Romanii considera locurile de munca din strainatate mai sigure si mai bine platite decat cele din Romania

Piata muncii din Romania este tot mai afectata de efectele crizei economice. Muncitorii romani sunt tot mai stresati in ceea ce priveste nivelul de trai si a veniturilor oferite de locurile de munca din Romania.

Muncitorii romani sunt procupati de inevitabilele scumpiri, dar si de instabilitatea locurilor de munca din Romania. Reducerile locurilor de munca din Romania atat pe plan public cat si pe cel privat au diminuat veniturile muncitorilor romani.

Majoritatea prefera locurile de munca din strainatate unde salariile sunt mult mai mari, iar munca prestata ofera venituri salariale consistente.

Aceste informatii se regasesc in sondajul de opinii organizat pentru cotidianul “Adevarul” in care au fost inclusi peste 1000 de romani. Conform sondajului, 70% dintre participanti considera ca imbunatatind nivelul muncii prestate vor creste si conditiile de trai.

Portalul www.JobsAlert.ro este specializat in localizarea locurilor de munca in strainatate pentru muncitorii romani.

marți, 5 martie 2013

Beneficiile permisului de munca in Elvetia

Beneficiile permisului de munca in Elvetia

Ce va este cerut pentru a obtine permisul de munca in Elvetia.

Muncitorii romani care doresc sa munceasca in Elvetia pentru a desfasura rapoartele de munca trebuie sa detina un permis de munca. Angajatorii din Elvetia pot angaja muncitorii romani in cadrul locurilor de munca care nu pot fi ocupate de localnici din diferite motive.

Permisul de munca este in general dobandit cu ajutorul contractului de munca incheiat intre angajator si muncitor. Muncitorul poate beneficia de unele drepturi oferite de permisul de munca.

Oficiul de munca al cantonului elibereaza permisul de munca, si se intereseaza de pachetul salarial oferit muncitorilor emigranti precum si cu privire la conditiile de munca asigurate de angajatorii din Elvetia. Acestea trebuie sa fie conforme cu aptitudinile si calificarilor muncitorilor, si sa fie conform legii.

Cel care ocupa un loc de munca in Elvetia, prin detinerea premisului de munca se poate deplasa pe teritoriul Elvetiei si poate ocupa un alt loc de munca din Elvetia fara a fi necesara obtinerea unui alt permis de munca.

Muncitorii care detin un permis de munca in Elvetia au dreptul de sedere pe acest teritoriu.

JobsAlert.ro ofera numeroase locuri de munca in Elvetia pentru diferite domenii de activitate.

sâmbătă, 2 martie 2013

Greseala care iti poate pune in pericol locul de munca

Greseala care iti poate pune in pericol locul de munca


Conflictele la locul de munca intre angajati nu sunt in general tolerate de catre angajatori

Productivitatea muncii poate suferi modificari in cazul conflictelor de la locul de munca. Se pare ca femeile sunt cele care initiaza conflictele de munca, multe dintre acestea avand subiectul de dezbatere chiar munca.

Unele cercetari evidentiaza ca in cazul unui conflict de munca dintre un barbat si o femeie, aceasta va scadea productivitata muncii sale de la locul de munca, cu aproximativ 25%.

Conflictul de munca dintre doua femei este considerat de colegii de munca o problema superficiala, si majoritatea angajatilor considera ca influenteaza randamentul muncii intr-un mod negativ, avand sanse scazute de a fi rezolvat, in comparatie cu un conflict de munca dintre doi barbati.

Indiferent ca ocupam un loc de munca in strainatate sau in Romania, conflictele de munca trebuie evitate, pentru mentinerea la un nivel ridicat al productivitatii muncii, solicitat de angajatori.

Jobs Alert Romania va pune la dispozitie articole locuri de munca si sfaturi utile pentru gestionarea unei cariere de succes, precum si o gama diversificata de locuri de munca in strainatate.

vineri, 1 martie 2013

Legea muncii din Franta ar putea suferi modificari



Legea muncii din Franta ar putea suferi modificari

Salariatii vor putea fi mai usor concediati conform modificarilor din legea muncii in Franta

In Franta, legea muncii ar putea suferi unele modificari. In prezent muncitorii francezi au un program de munca adaptat la stilul de munca, propriu francezilor, majoritatea alocand muncii aproximativ 3 ore pe zi.

Angajatorii nu sunt multumiti de randamentul muncitorilor francezi, si acest lucru ii determina sa solicita forta de munca din alte tari.

La inceputul lunii aprilie, Parlamentul din Franta va vota modificarile aplicate in legea muncii, care ar putea favoriza angajatorii, dar si angajarea muncitorilor emigranti ce au o productivitate a muncii mult mai ridicata decat cea a muncitorilor francezi.

Numeroase locuri demunca in Franta adresate muncitorilor romani pot fi vizualizate pe platforma JobsAlert.ro care va ofera sanse reale de angajare la locurile de munca din strainatate.