vineri, 22 februarie 2013

Medicii romani emigreaza in strainatate

Medicii romani emigreaza in strainatate

Locuri de munca pentru medicii romani in strainatate

O informatie primita de la Colegiul Medicilor din Romania (CMR) ne spune ca in anul 2011 au optat pentru un loc de munca in strainatate peste 2800 de medici. Un numar mare dintre acestia, sunt medicii rezidenti. Acesti medici sunt proaspat absolventi care pentru a obtine o specializare trebuie sa cumuleze 7 ani de practica.

Prin aderarea la Uniunea Europeana, Romania a deschis o portita medicilor de a emigra in statele membre. Aici nu doar ca s-au adaptat foarte bine avand chiar un plus din moment ce diplomele acestora sunt recunoscute peste tot in lume.

Angajatorii straini ofera unui medic in perioada de rezidentiat un salar de paroximativ 2000 de euro, ceea ce a determinat multi medici sa renunte la salarul din tara de aproximativ 150 de euro si sa ii motiveze sa se specializeze pentru a obtine salarii mai mari, de pana la 7000 de euro chiar.

Majoritatea angajatorilor enumera printre beneficiile oferite asigurare, masa si cazare. Aceste beneficii precum si alte conditii de angajare sunt detaliate pe platforma www.JobsAlert.ro unde puteti gasi cateva mii de locuri de munca in strainatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu