joi, 14 februarie 2013

Locuri de munca in strainate pentru profesorii romani

Locuri de munca in strainate pentru profesorii romani

Profesorii romani sunt ofertati in tarile Uniunii Europene

Fiecare persoana, mai intai copil, apoi adolescent ajunge un tanar matur cu ajutorul acestor persoane numite profesori. Avem nevoie de educatie, de scoala, invatamant, si dedicam acestui proces aproape un sfert din viata.

Profesorii romani pot lucra in strainatate. Oferta locurilor de munca pentru aceasta meserie este in crestere si a fost creata datorita romanilor care au ales sa emigreze si sa lucreze in tarile membre ale UE sau cele de peste ocean.

Romanii stabiliti in strainatate care au decis sa isi reantregeasca familiile nu vor ca limba romana sa fie uitata de copii lor. De aceea, chiar daca se afla intr-o tara straina ei pot studia cursul de Limba, cultura si civilizatia romana in institutiile de invatamant din Italia, Spania, Olanda sau Belgia si nu numai. Acest curs a fost predat prima oara de profesorii romani in Italia si Spania, anul scolar 2007-2008.

Majoritatea locurilor de munca ofertate de statele membre UE ce sunt adresate profesorilor solicita acestora sa indeplineasca o serie de conditii. Acestea difera in functie de stat avand fiecare propriile reguli de ierarhizare in ceea ce priveste sistemul de invatamant. Este de retinut ca fiecare stat membru detine o institutie similara Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, din Romania, la care pot apela profesorii romani inainte de plecare. In felul acesta li se va recunoaste dreptul de a profesa meseria si sunt avantajati daca au experienta si calificari suplimentare.

In Olanda profesorii romani primesc un salar de 30.5 euro pe ora brut, iar in SUA salarul anual este de aproximativ 30.000 de dolari.

Daca sunteti in cautarea unui loc de munca in strainatate va invitam pe platforma de recurtare www.jobsalert.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu