luni, 4 februarie 2013

Locul de munca mai aproape cu interviul online

Locul de munca mai aproape cu interviul online

Interviul la distanta prin internet sau telefon


De cum iesim de pe bancile scolii ne gandim la obtinerea unui loc de munca. Ne luam inima in dinti si diplomele obtinute, si ne pregatim sufleteste pentru interviu. Cu totii stim ce presupune un interviu. Stim ca trebuie sa raspundem intrebarilor potentialului angajator, sa respectam codul vestimentar si sa fim atenti la limbajul corpului.

In afara de interviul clasic, mai este practicat interviul online. Acest tip de interviu poate fi gasit de cele mai multe ori in cadrul companiilor internationale. Este practicat din mai multe motive. Desi este privit ca o metoda de departajare a candidatilor, interviul online reprezinta o sansa de scadere a costurilor ce ar putea fi consumate in cazul organizarii unei campanii de recrutare.

Aplicarea unui c.v, in majoritatea cazurilor, deja se face in format electronic. Asadar nu trebuie sa fii un expert in domeniul IT pentru a sustine un interviu online. Pe langa un calculator sau laptop trebuie sa detii camera web, casti si microfon, iar interviul online il poti sustine chiar de acasa. In felul acesta nu trebuie sa iti mai faci griji pentru eventualele drumuri care ar trebuie facute pentru sustinerea unui interiviu clasic sau depunerea actelor de angajare. Costurile de deplasare pot fi destul de consistente daca angajatorul se afla in alt oras sau chiar in alta tara, dar in cazul interviului online aceste costuri sunt nule.

Datorita atmosferei familiare de acasa vei fi mult mai relaxat si vei scapa de emotiile ce te-ar putea impiedica sa te interesezi de toate aspectele legate de locul de munca pentru care candidezi.

Platforma www.JobsAlert.ro iti vine in ajutor in redactarea unui c.v precum si asistenta pentru cei care sunt in cautare de locuri de munca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu