marți, 30 octombrie 2012

Cunostintele limbii straine pentru obtinerea cetateniei

Limbile straine au un loc important in viata nostra si va pot insoti atat la munca, cat si in timpul liber. Intr-o perioada in care globalizarea ne afecteaza din ce in ce mai mult vietile, cunoasterea unei limbi straine, cel putin, devine necesara.

Ce va atrage la limbile straine?
In primul rand ca va descurati cam aproape in orice tara daca stiti macar o limba straina, cum ar fi engleza, avand in vedere ca traim intr-o lume in care inca din clasa a doua inveti o limba straina.Este foarte important sa stii mai multe limbi straine, nu doar engleza. Daca plecati undeva, va descurcati mult mai usor cand vorbiti limba tarii respective, nu trebuie sa arati cu degetul sau sa va chinuiti sa ii descrieti omului ce doriti si in plus, sunteti privit(a) cu alti ochi si va puteti descurca in orice situatie.

In ce situatii va ajuta faptul ca stiti bine doua limbi straine?
Pentru a deveni cetatean al Germaniei este obligatoriu pentru a trece un test de limba si de cunostinte generale. De exemplu in Germania se impune cunoasterea limbii germane si pentru trecerea unui test de cultura generala pentru persoanele care solicita cetatenie germane. Prin cunoastere limbii germane se maresc considerabil sansele pentru obtinerea unui loc de munca bine platit in tarile vorbitoare de aceasta limba, in Germania, Luxemburg, Norvegia , Suedia, Belgia, Elvetia si Danemarca . Limbile straine sunt un” must” in viata de toate zilele si in cariera. Fa din ele un avantaj! Mult succes in cariera!

luni, 29 octombrie 2012

Ultimele locuri de munca in Germania pe Jobs Alert Romania

Ultimele locuri de munca in Germania pe Jobs Alert Romania

Berlin, Hamburg, Munich, Muchen, Cologne, Koln, Frankfurt, Stuttgart, Dusseldorf, Dortmund, Essen, Bremen, Leipzig, Hanover

Personal pentru agricultura in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/571/germania/strainatate/personal-pentru-agricultura

Personal in agricultura in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/569/germania/strainatate/hanau/personal-in-agricultura

Aerospace design engineer in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/547/germania/strainatate/hamburg/aerospace-design-engineer

Medici pediatri in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/516/germania/strainatate/medici-pediatri

Asistenti medicali in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/511/germania/strainatate/berlin/asistenti-medicali

Soferi tir internationaal in Germania la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/503/germania/strainatate/bavaria/soferi-tir-internationaal












duminică, 28 octombrie 2012

Care este costul vietii in Danemarca?

Danemarca este un stat membru la Uniunea Europeana iar cetatenii romani sunt liberi sa munceasca pentru ca nu au nici o restrictie din partea acestui stat. Tentatia de a cauta un loc de munca in

Danemarca este mare pentru ca muncitorii sunt bine platiti . Inainte sa plecati la munca in Danemarca este bine sa stiti nivelul de trai de acolo.In Danemarca deocamdata nu exista un salariu minim pe economie, salariul este in functie de domeniul de activitate. Este posibil ca angajatorii sa plateasca pe ora munca depusa de duneavoastra iar aceasta ar insemna cam 100 de coronae daneze pe ora adica 13,4 euro pe ora. O coroana daneza este acum la 0,60 lei dar cursul  poate sa scada sau sa creasca. Daca salariile sunt mari in Danemarca si taxele sau costurile cu viata sunt la fel de ridicate comparative cu restul Europei. Danezii chiriasi prefera sa imparta chiria cu inca cineva iar pentru o singura camera pretul chiriei este de aproximativ 2.000 de coronae daneze pe luna adica 268 de euro/luna. Un element care trebuie luat in calcul de toti romanii care au de gand sa-si caute un job in Danemarca este clima rece – temperatura medie in Iulie este 17 grade Celsius iar in Ianuarie este de 0 grade Celsius.

Iata cateva costuri cu principalele produse : 1 Paine 2,5-3 euro, Peste 400g 6,7euro, Mere 1kg 1euro, Lapte1L 0,9 euro, Pasta de dinti 5,4 euro

Locuri de munca in Danemarca. In Danemarca salriul mediu ajunge la 6.000 de dolari pe luna , tara are multe avantaje agricole cu un trai mai bun si sisteme sociale bine organizate.

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Cum va puteti inbunatati CV-ul ?

De obicei un CV este structurat sub forma "viata dumneavoastra pe o pagina", dar cine ar putea sa insire toate lucrurile care sunt importante pentru o persona pe o singura pagina(chiar si doua)? De fapt, CV-urile sunt mult mai specifice, incluzand numai informatiile care sunt relevante pentru un anumit angajator.

La fel ca viata candidatului, CV-ul este in permanenta crestere si modificare. La fel ca obiectivele carierei care sunt in permanenta schimbare si crestere, si dumneavoastra cresteti personal si profesional si este posibil sa fie nevoie sa va rescrieti CV-ul sau cel putin sa il actualizati.

Scrierea unui CV este un proces care dureaza toata viata.
Pentru ca sa puteti sa va inbunatatiti CV-ul aici puteti afla mai multe detalii:

Ati gasit un anunt pentru un post pe care vi-l doriti foarte mult? Primul pas pentru a obtine acel post este cu siguranta sa va adaptezi CV-ul pentru a scoate in evidenta calitatile care sunt cerute de angajator in descrierea postului.

Identificati abilitatile necesare
Comparati experienta si pregatirea dumneavoastra cu descrierea jobului

Pentru fiecare loc de munca la care ati lucrat scoateti in evidenta abilitatile cerute acum

Nu uitati sa prezentati exemple adevarate si relevante                                                            

Descrieti contributia dumneavoastra unica la imbunatatirea mediului din cadrul firmei.

Structurativa toate aceste concluzii in CV pentru ca angajatorul sa le gaseasca usor.

Nu uita sa dati exemple reale. Angajatorii doresc sa stie cum reactionati in diverse situatii asa ca nu va lasa surprins(a) de intrebarile lor si incearctia sa identificati dumneavoastra care va sunt punctele tari si cele slabe.

joi, 25 octombrie 2012

Cat costa traiul in Germania?

Poate v-ati intrebat cat costa traiul in Germania. Stim ca vom avea cheltuieli lunare si cheltuieli zilnice, cum ar fi in primul caz, sa spunem, chiria, utilitatile,...etc. iar in al doilea caz mancarea, transportul,...etc.

Iata aici o lista cu unele produsele care sunt necesare si cheltuieli lunare :

Lapte 0,9euro/1 l ,Cartofi 0,25euro/1kg , Mere 1,5euro/kg, Carne 1,88euro/1kg, Smântană 1,22euro/500gr, Pâine 1euro/1kg, Branza 7,99euro/1kg, Apa 0,92euro/1,5L.

Mancare este bine sa o cumparati de la Aldi si de la Lidl deoarece este mai ieftina.

Costul total in Germania va ajunge in jur de 1000-1100 de euro pe luna .

Pentru locuri de munca in Germania vizitati JobsAlert Romania, sectiunea locuri de munca in Germania pentru cetatenii romani.

miercuri, 24 octombrie 2012

Ce trebuie sa stiti inainte sa plecati la munca in Germania



In calitate de cetateni membrii ai Uniunii Europene , Romania are dreptul la libera circulatie si dreptul de a-si cauta un loc de munca in orice alt stat membru.Una dintre acestea este Germania ocupand locul patru in economia mondiala. Germania este o tara care  are un nivel ridicat de trai fiind o tinta pentru cei care cauta locuri de munca in strainatate.

Berlin, Capitala Germaniei, este cel mai mare oras si are aproximativ 3,5 milioane de locuitori unde este amplasata si Ambasada Romaniei,  limba oficiala este germana iar moneda  oficiala a acestui stat este euro dupa ce aceasta a inlocuit marca germana la introducerea sa ca moneda unica europeana.
Pentru a ajunge in Germania nu aveti nevoie de viza , tot ce va trebuie este cartea de identitate sau pasaportul valabile . Inainte de a pleca este bine sa aveti la dumneavoastra  Cardul European de Sanatate sau sa incheiati o asigurare medicala privata deoarece in Germania asigurarile medicale sunt obligatorii. Este bine  sa stiti ca permisul de conducere romanesc este valabil fara a urma alte proceduri  suplimentare.

Daca doriti sa cautati locuri de muca in Germania  site-ul www.JobsAlert.ro  va sta la dispozitie cu o lista intreaga  cu peste 1.400 de anunturi.


marți, 23 octombrie 2012

Ultimele locuri de munca in Suedia prin Jobs Alert Romania

Ultimele locuri de munca in Suedia prin Jobs Alert Romania

Soferi de circ in Suedia la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/600/suedia/strainatate/stockholm/soferi-de-circ

Medici urologi in Suedia la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/586/suedia/strainatate/malmo/medici-urologi

Soferi autobuze in Suedia la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/580/suedia/strainatate/soferi-autobuze

Zidari suedia in Suedia la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/507/suedia/strainatate/oslo/zidari-suedia

Sudori - aluminiu si inox in Suedia la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/486/suedia/strainatate/sudori-aluminiu-si-inox


Locuri de munca in Africa - Congo

Iata ca au inceput sa apara si locuri de munca in Africa. Probabil ca nu sunteti influentati de faptul ca majoritatea tarilor din Africa sunt sarace. Companiile internationale care angajeaza sunt foarte bogate. Este o zona periculoasa, dar tocmai acest lucru creste simtitor recompensa financiara.

Va prezentam primele locuri de munca pe JobsAlert.ro in Africa - locuri de munca in Congo:


 Pentru alte locuri de munca in Africa sau locuri de munca in strainatate in toate regiunile lumii va invitam sa vizitati oferta de joburi de pe Jobs Alert Romania www.jobsalert.ro.

La inceputul lunii Octombrie JobsAlert.ro are cele mai multe locuri de munca dintre portalurile de profil, toate oferte de la agentii si firme a caror licenta a fost verificata in mod manual de operatorii Jobs Alert Romania.

Pentru a pleca la munca in strainatate cu contract si legal, nu exista un loc mai bun de unde sa incepeti cautarea ca www.jobsalert.ro

luni, 22 octombrie 2012

Indemnizatia de somaj in Franta pentru cetatenii romani

Fie ca sunteti in cautare de locuri de munca fie ca lucrati deja acolo este bine sa fiti informat(a) in legatura cu indemnizatia de somaj  din aceasta tara. Indemnizatia de somaj este acordata de Central de Ocupare din Frata in anumite conditii :
  • Sa aveti o perioada de cotizare de 122 de zile (echivalentul la 4 luni) sau 610 ore intr-o perioada de 26 sau 36 de luni in functie de varsta solicitantului.
  • Inscrierea pentru cautarea unui loc de munca care se face la serviciile Pôle emploi, urmand ca dupa 15 zile , in cazul negasirii unui job nou sa puteti beneficia de somaj.
  • Sa fiti apt(a)  fizic pentru ocuparea unui loc de munca
  • Sa aveti varsta mai mica de 60 de ani
  • Sa va aflati in cautarea unui loc de munca efectiv si permanent, acesta pozitie este indeplinita imediat ce persoana interesata efectueaza acte in vedera gasirii unui loc de munca, incepe sau reia o afacere.
Orice persoana care-si pierde locul de munca poate beneficia de indemnizatie de somaj daca aceasta si-a platit contributiile. Pentru a beneficia de acest ajutor un angajat trebuie sa intocmeasca un dosar cu urmatoarele acte: Adeverinta de la fostul sau fostii angajatori , o documentatie de la banca la care are cont cu privire la informatii legale de contul in care ii vor fi virati banii si dovada ca s-a inregistrat la Agentia pentru Angajari in Franta.
Durata indemnizaţiei este determinată de perioada de cotizare sau de muncă pe o perioada de referinţă de 28 de luni. Această perioadă este de 36 de luni atunci când salariatul neocupat are cel puţin 50 de ani. Întrucât accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii din Franţa este supus unor măsuri tranzitorii, aceştia nu pot solicita înscrierea pe lista persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj decât dacă au fost autorizaţi să lucreze în Franţa şi li s-a eliberat permisul de şedere „"CE- toutes activités professionnelles"(CE – orice activitate profesională). Aceeaşi este situaţia în care cetăţenii români doresc să beneficieze de alocaţia de şomaj cu luarea în considerare a perioadelor de asigurare din România sau din alt stat membru al Spaţiului Economic European.

duminică, 21 octombrie 2012

Informatii utile inainte de a pleca la munca in Franta



Franta este una dintre cele mai vechi state europene iar Romania are dreptul la libera circulatie si dreptul de a-si cauta un loc de muncain acest stat dar si in alte state membre europene .

Franța este o țară a marilor contraste, oferind o mare diversitate geografică si gastronomică iar cetatenii romani nu evita sa o cunoasca chiar daca sunt in cautarea unui loc de munca . Limba oficiala este franceza  iar moneda oficiala este euro .Pe teritoriul francez veti avea posibilitatea sa mai auziti vorbindu-se si limbile italiana,portugheza si araba. Daca doriti sa mergeti  la munca in Franta nu aveti nevoie de viza , tot ce va trebuie este actul de identitate si o autorizatie de munca de la angajator pentru dumneavoastra. Odata ce ati ajuns acolo trebuie sa stit ca asigurarea medicala este obligatorie si este impusa de lege de aceea este bine sa aveti incheiat o asigurare medicala privata sau un Card European de Sanatate.

Pentru mai multe informatii in legatura cu locuri de munca din Franta va rugam sa accesati www.JobsAlert.ro unde puteti gasi joburi in diverse domenii potrivite pentru dumneavoastra.


vineri, 19 octombrie 2012

Avantajele pe care le ofera munca pe un vas de croaziera

Avantajele pe care le ofera munca pe un vas de croaziera


V-ati intrebat vreodata cum ar fi daca ati lucra la bordul unui vas de croaziera? Oricine isi doreste sa calatoreasca in tinuturi exotice sa cunoasca noi oameni, sa vada noi locuri si sa patrunda intr-o alta cultura.

Spre deosebire de autobuze care pot fi mai mult sau mai putin confortabile, in genral, vasele de croaziera sunt luxoase. Desigur acest lux nu se reflecta neaparat si in viata angajatilor. De exemplu este posibil sa aveti o camera mica, spre deosebire de cei care sunt "clienti", pasagerii care platesc calatoria, care pot avea un penthouse si sampanie gratuita.

Pe de alta parte conditiile nu sunt aproape niciodata proaste. De obicei sunt "de la rezonabil in sus". Oamenii printre care va veti afla sunt in genral oameni normali, nu exista riscul de a fi atacat, de a locui intr-un cartier rau famat si alte lucruri de acest fel. Nu exista nici macar deranjul cotidian de tipul "vecinul da muzica prea tare". Din acest punct de vedere vasele de croaziera prezinta o excelenta alegere. Sunteti in siguranta si conditiile de trai sunt bune sau foarte bune.

Pentru a cerceta mii de locuri de munca in strainatate si in particular pentru a aplica la locuri de munca pe vase de croaziera puteti conta pe Jobs Alert Romania.


marți, 9 octombrie 2012

Exista ceva legat de cv-ul meu care necesita clarificari?

Intrebari pe care trebuie sa le puneti la interviu

Spuneam intr-un articol anterior ca la interviu trebuie nu doar sa raspundeti la intrebari, ci este recomandat si sa puneti intrebari.

Cateva dintre aceste intrebari pot fi foarte folositoare atat dumneavoastra cat si angajatorului:

"Exista ceva legat de CV-ul meu pe care doriti sa il detaliez?"

"Exista ceva in CV-ul meu care necesita clarificari?"

"Ar exista ceva care v-ar putea ajuta a lua o decizie mai usor in legatura cu candidatura mea?"

Intrebarile de acest fel dovedesc ca sunteti deschisi la critica si pregatit pentru orice intrebare legata de postul la care candidati. Acest tip de intrebari denota incredere si arata ca luati in serios oferta de munca facuta de angajator.

Fara a pune o intrebare de acest fel, o intrebare clarificatoare sa spunem, exista posibilitatea ca angajatorul sau intervievatorul sa treaca peste, mai ales daca este o coada lunga afara. Dumneavoastra ati putea avea acel lucrur care il intereseaza pe angajator, dar fara lamuriri suplimentare, datorita numarului mare de candidati si timpului redus pe care il poate aloca fiecarui candidat ati pierde ocazia de raspunde acelor intrebari (sau indoieli) pe care le-ar putea avea si astfel sansele dumneavoastra ar fi diminuate.

Prin urmare, nu ezitati sa puneti intrebari, nu ezitati sa va propuneti unui interviu mai detaliat. Daca interviul dureaza putin nu este aproape niciodata un semn bun.

Jobs Alert Romania
Locuri de munca in Strainatate

luni, 8 octombrie 2012

A fost CV-ul meu citit? Am sanse sa fiu angajat?

Oricine aplica la un job se intreaba daca a fost sau nu citit CV-ul sau, daca are sau nu sanse la acel loc de munca iar de cele mai multe ori aceasta asteptare creaza o stare de anxietate.

Jobs Alert Romania in premiera international a eliminat sau cel putin a diminuat aceasta anxietate pe care o resimt candidatii la un post de munca.

Candidatii aplica la un job, insa nu stiu daca CV-ul lor a fost sau nu citit. Aceasta este problema pe care Jobs Alert Romania a adresat-o cu succes.

Jobs Alert Romania este primul site de acest fel (premiera mondiala) care are acest sistem de semnalizare implementat astfel ca orice candidat poate vedea cand CV-ul lui a fost citit in legatura cu oricare dintre joburile la care a aplicat.

De asemenea poate vedea daca a fost selectat pentru interviu in acest fel avand timpul necesar spre a se pregati cu succes pentru interviu.

Suntem foarte bucurosi ca putem oferi aceasta facilitate atat de utila tuturor membrilor site-ului nostru. Cu Jobs Alert Romania nu doar ca puteti aplica foarte rapid si usor la orice loc de munca in strainatate postat, dar aveti si aceasta facilitate de a cunoaste cand si daca a fost citit CV-ul dumneavoastra si daca ati fost selectati pentru interviu, aceasta in mod automat si in timp real.

duminică, 7 octombrie 2012

Locuri de munca in strainatate in divertisment in strainatate

Locuri de munca in strainatate in domeniul "Divertisment" prin Jobs Alert Romania.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/joburi/divertisment/5

Dansatoare in Grecia, Danemarca, Norvegia, Austria si Irlanda de Nord; Hostess in Italia si Grecia. De asemena se cauta instructori de sport si instructori de aerobic in Italia si Grecia, precum si o intreaga  trupa de dansatoare de cabaret pentru Portugalia. Exista si posturi mai deosebite precum calaret de curse de cai si dealer de casino.


sâmbătă, 6 octombrie 2012

Jobs Alert Romania verifica fiecare agentie sau firma inregistrata pe site-ul JobsAlert.ro

 Petrisor Petre: ca sa capatam mai multa incredere in dvoastra puteti publica niste exemple sau nume cu oameni care au beneficiat de serviciile dvoastra?

Draga domnule Petre, este evident ca nu putem face publice date cu caracter personal. Pe fiecare pagina a site-ului nostru este scris limpede ca figuram in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 22620. Legea prevede exact acest lucru: protejarea datelor dumneavoastra personale.

Intelegem in schimb intrebarea dumneavoastra si am sa va raspund in spiritul intrebarii. Cred ca dumneavoastra sunteti preocupat, ca si noi dealtfel, de legitimatatea si intentia firmelor si agentiilor care posteaza anunturile. In acest sens vreau sa va precizes ceea ce este scris de altfel pe prima pagina a site-ului, anume ca noi verificam fiecare firma si agentie care se inregistreaa pe site-ul nostru. Daca nu putem confirma detaliile inregistrarii (cum ar fi numarul de inregistrare fiscala al companiei, numarul de telefon...etc.) nu validam contul si prin urmare acestea nu pot posta anunturi pe site-ul nostru. Acest lucru vi-l putem spune cu certitudine: fiecare firma sau agentie inregistrata este mai intai verificata.

Rolul nostru este de a facilita intalnirea dintre agentii/firme si aplicanti. Serviciul nostru este complet gratuit la cest moment. Noi nu primim nici un comision de la firmele care posteaza anunturi si nu suntem implicati in procesul acestora de recrutare. Noi nu trimite spam, nu va cerem parola sau alte lucruri de acest fel. Daca ati primit un astfel de mesaj va rugam sa ni-l raportati cat mai repede cu putinta. Prin urmare va putem ajuta doar intr-o anumita masura, de la momentul in care discutati cu firma sau agentia care a postat anuntul, tebuie sa va referiti la termenii acesteia vis-a-vis de anuntul postat si evident sa exersati propria judecata si alegere.

Personal impartasesc aceeasi neincredere ca si dumneavoastra pe care am facut-o dealtfel public, anume ca cele mai multe dintre site-urile de joburi din Romania sunt inregistrate pe nume de persoana fizica (nu de societate comerciala), nu sunt licentiate a desfasura activitati de acest gen (de pilda sunt detinute de companii de "web design" sau de "internet marketing") si nu au acreditarile necesare (de felul inregistrarii in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal).

Noi avem si am facut publice in mod vizibil toate aceste lucruri, dar trebuie sa va reamintesc ca noi nu recrutam direct iar anunturile nu sunt proprietatea sau responsabilitatea noastra. Desi facem tot posibilul spre a va proteja, de exemplu logam IP-ul de pe care s-a facut inregistrarea contului, IP-urile de pe care s-a logat pe cont si IP-urile de pe care s-a postat fiecare anunt impreuna cu data si ora, dumneavoastra trebuie sa fiti stapanul dumneavoastra si sa exersati propria judecata cand intrati in contact cu agentia sau firma care a postat anuntul.

Daca aveti si alte intrebari va invitam sa ne sunati sau sa folositi sistemul de mesaje Facebook.

Puteti fi sigur ca siguranta dumneavoastra constituie o prioritate pentru noi.

Locuri de munca in strainatate prin Jobs Alert Romania

Personal pentru macelarie in Cipru la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/665/cipru/strainatate/larnaca/personal-pentru-macelarie

Spa si gym hotel in Kuweit la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/664/kuweit/strainatate/spa-si-gym-hotel

Casino dealer in Cipru la @jobsalertro.
http://www.jobsalert.ro/locuri-de-munca/job/663/cipru/strainatate/casino-dealer
#job in #strainatate

Pe JobsAlert.ro se pot gasi o multitudine de alte oferte de locuri de munca in strainatate.


vineri, 5 octombrie 2012

Ce sa nu purtati la interviu daca sunteti femeie

Ce sa nu purtati la interviu daca sunteti femeie

Continuam cu cateva sfaturi pentru femei legate de tinuta dumneavoastra la interviu.

Am vorbit anterior despre nachiajul excesiv, despe culori neobisnuite in care puteti avea vopsit parul, piercing, tatuaje si alte cateva lucruri asemenea.

Sunt permise bijuteriile?
Raspunsul este afirmativ, dar la fel ca multe alte lucruri in viata, nu in exces. De exemplu este firesc sa purtati o pereche de cercei si numai una, dar sa purtati un cercel de un fel si altul de alt fel nu este recomandat. De asemenea mai multi cercei intr-o ureche (sau ambele) nu este recomandat.

Unghiile lungi? Raspunsul este acelasi, permis, dar nu in exces. Lunghiile foarte lungi vopsite in culori stridente sau neobisnuite nu sunt recmandate.

Pantofii? Este recomandat sa evitati pantofii de tip sport, sandale, dar si pantofii cu tocul foarte inalt (de tip stilettos). Cizmele la femei sunt acceptabile pe timp de iarna, cu aceeasi mentiune ca trebuie sa nu fie cu toc foarte inalt sau de spectacol.

In general impresia ce trebuie lasata este aceea de tinuta (si atitudine) profesionista. La aceasta s-ar putea adauga curat si cu gust.

Pentru mai multe sfaturi legate de cariera, interviu, cv dar si despre locuri de munca in strainatate vizitati Jobs Alert Romania.

miercuri, 3 octombrie 2012

marți, 2 octombrie 2012

luni, 1 octombrie 2012

Ce sa nu purtati la interviu daca sunteti barbat

Continuam articolele legate de tinuta aplicantului la interviu cu alte cateva sfaturi legate de ce sa nu purtati la interviu.

Daca sunteti barbat, probabil veti dori sa purtati costum. Spuneam anterior ca acesta este "uniforma" de serviciu si ca exista rare situatii in care sa fie contraindicat sa purtati costum la interviu, chiar si atunci cand aplicati pentru un post, sa spunem, "marunt".

Nu orice costum insa da bine. Evitati clar costumele de tipul prezentatorilor de spectacole, nu acest tip de costum aveam in minte cand recomandam sa purtati costum la interviu.

Daca intentionati sa purtati un costum nou, este preferabil sa nu aratati ca acesta de abia afost cumparat si il purtati pentru prima oara. Este mult mai indicat sa il purtati cu cateva zile inainte fara a il sifona sau pata. Inlaturati toate semnele unui costum nou cumparat, cum ar fi nasturii extra, etichetele si alte lucruri de acest fel.

Cu costumul va trebui sa purtati camasa, cravata, sosete, pantofi si curea. Acestea trebuie sa se asorteze. Preferabil cureaua si sosetele sa fie de culori inchise, camasa alba, pantofii negrii. Cravata trebuie sa se asorteze si sa fie, preferabil, de culoare inchisa.

Evitati lucruri de felul camasa cu maneca scurta la costum. Cravate in culori stridente sau cu modele extravagante (de felul cravata in culorile echipei dumneavoastra de fotbal preferate).

De asemenea evitati pantofii de tip sport ("adidasi") la costum, sandale sau cizme. Evitati ciorapii de culori sau modele extravagante (gen "Mos Craciun" pentru ca vin sarbatorile) ca si contrastul exagerat (pantofi negrii, ciorapi albi). Ideal ar trebui sa purtati pantofi negrii cu ciorapi negrii.

De bijuterii si parfumuri am discutat intr-un articol anterior. Pe scurt, singura bijuterie acceptabila este ceasul iar parfumul trebuie sa fie discret sau sa lipseasca (pentru ca este o chestiune de gust, poate sa nu placa, dupa cum poate crea si dificultati de alta natura, de exemplu intervievatorul poate avea alergii).

In teorie se spune ca nu e bine sa judeci o persoana dupa ceea ce poarta. In practica stiti bine ca nu se intampla asa. Prima impresie conteaza si dureaza. La interviu este preferabil sa va fie ascultate intrebarile si raspunsurile iar intervievatorul sa isi reaminteasca de acestea si nu de camasa murdara sau cravata roz.

Jobs Alert Romania: modul usor de a pleca la munca in strainatate
Prin JobsAlert.ro gasiti cateva mii de locuri de munca in strainatate la orice moment.