marți, 13 noiembrie 2012

In 2014 vor fi ridicate restrictiile de munca in Marea Britanie pentru cetatenii romani

Este cunoscut faptul ca Marea Britanie este destinatia cea mai cautata de muncitorii romani, in pofida faptului ca alte tari pot oferi conditii mai bune de imigrare, conditii mai bune de munca sau au proiecte guvernamentale care suporta imigrarea sau munca cu contract in respectivele tari.

Expertii din Marea Britanie sunt ingrijorati de faptul ca incepand cu 2014 vor fi ridicate restrictiile de munca impuse in acest moment cetatenilor romani si bulgari.

Se estimeaza ca in jurul a 30 de milioane de imigranti din aceste tari vor primi acces nelimitate de a locui si munci in Mare Britanie.

Acest numar ridicat starneste ingrijorarea expertilor dar si starneste antipatia opiniei publice care este de parere ca ar trebui ca Marea Britanie sa paraseasca Uniunea Europeana spre a scadea emigratia si problemele legate de aceasta in special pe piata muncii.

In acest moment somajul in Marea Britanie este la 7.9%, o cifra acceptabila in conditiile economiei actuale. Cu acest "nou val" de imigranti este de asteptat ca rata de somaj sa creasca.

Guvernul si-a aratat sprijinul pentru politica Uniunii Europene, ramane insa adevarat ca opinia publica este impotriva. Cel mai probabil Marea Britanie va trebui sa accepte ridicarea restrictiilor asa cum au facut-o si alte tari ale Uniunii Europene, chiar si tari cu o situatie economica mai precara.

Actualmente se estimeaza ca 130,000 - 150,000 de romani sunt deja la munca in Marea Britanie. Locuri de munca in Marea Britanie se pot gasi cu usurinta prin site-uri ca Jobs Alert (www.jobsalert.ro) care are circa 1,500 de posuri disponibile in Anglia, Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord. Cele mai multe locuri de munca sunt in industria de turism, hoteluri si restaurante, dar si in constructii, ingrijire batrani si babysitting.

Pentru a gasi un loc de munca in Marea Britanie acum vizitati Jobs Alert Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu